camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlOntvoerders gepakt

KAIKOHE 22-11-2006 - De politie in Nieuw-Zeeland heeft op het Noordereiland twee mannen gearresteerd op verdenking van de ontvoering van een Nederlands stel, twee weken geleden.

Dat heeft hoofdrechercheur Mike Pannett bekend gemaakt. De mannen zijn 27 en 29 jaar. Hen wordt ontvoering, verkrachting en beroving ten laste gelegd. Ze zijn al voorgeleid bij de rechtbank van Kaikohe.

De Nederlanders, op huwelijksreis in Nieuw-Zeeland, werden op 10 november 's avonds laat bij Haruru Falls in hun kampeerauto overvallen. De twee daders waren gewapend met een geweer. Dat is volgens rechercheur Pannett nu teruggevonden.

De Nederlanders werden vastgebonden en gedwongen geld op te nemen bij geldautomaten. De vrouw werden voor de ogen van haar man herhaaldelijk verkracht. De daders zetten het stel de volgende morgen vroeg bij het dorpje Towai langs de kant van de weg.

In Nieuw-Zeeland was de ontvoering groot nieuws. Dergelijke misdaden zijn uiterst zeldzaam en kunnen grote schade toebrengen aan het toerisme. ''Het was een op zich zelf staande zaak'', aldus Pannett.

Na de ontvoering begon de politie een klopjacht die nu succesvol lijkt afgesloten. De 27-jarige man werd gearresteerd op een boerderij bij Okaihau. Zijn 29-jarige kompaan werd op een snelweg in zijn auto aangehouden. Volgens Pannett boden beiden geen verzet.

Het duo is afkomstig uit Northland. Ze zijnn goed bekend met de streek waardoor zij zich makkelijke schuil konden houden in het dunbevolkte gebied. Pannett benadrukte dat mensen, die de daders hebben geholpen, als medeplichtigen worden vervolgd.

De bevolking van Northland heeft actief aan het onderzoek meegewerkt. De politie kreeg honderden tips die uiteindelijk tot de aanhouding van de twee leidden. Ook boden veel Nieuw-Zeelanders hulp aan voor het Nederlandse echtpaar.

Volgens Marienne Roger verbonden aan de Far North Victim Support heeft het betrokken echtpaar opgelucht gereageerd op de arrestaties. Het stel gaat het naar omstandigheden goed en 'laat de moed niet zakken'.

Pannett beklemtoonde dat de privacy van het Nederlandse stel gerespecteerd moet worden. ''Zij hebben meer tijd nodig om over deze afgrijselijke ervaring heen te komen. Maar ze hebben wel het voornemen om met behulp van de kiwi's (Nieuw-Zeelanders) hun slechte herinneringen te vervangen door goede.''

Over de verblijfplaats van de Nederlanders of hun plannen in Nieuw-Zeeland, zijn geen mededelingen gedaan.

   

Bron: Parool - R. Groeneveld

laatste wijziging: november 2006PowerSTAT.nl - Real statistics