camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamper met rolstoellift

Met koffie uit Zeeland weg naar de Ardennen


BRESKENS - 02 juli 2007- De camper van de familie Jilleba in Breskens staat vlak voor het vertrek recht voor het huis geparkeerd, zo ongeveer op de stoep. Een dikke kabel verbindt huis en camper: de accu van de ijskast wordt opgeladen.


Foto door: Peter Nicolai

Binnen zijn alle kastjes van hun tijdelijke woning netjes ingeruimd. Het beddengoed, de potten en pannen en niet te vergeten, de koffievoorraad. "De prijzen van levensmiddelen zijn in Europa tegenwoordig bijna overal hetzelfde, maar elk land heeft zijn eigenaardigheden. In Oostenrijk is het rundvlees duur, in Duitsland de koffie. En wij wilden deze keer naar de Ardennen", zegt Bram Jilleba. Waar precies, is nog niet zeker. "Maar in ieder geval moet het een camping zijn die rolstoelvriendelijk is, want mijn vrouw heeft MS en kan daardoor niet lopen."

Een van de laatste voorbereidselen voor de vakantie is dan ook: controleren of de rolstoellift het doet. "Ja, een camper met een rolstoellift!", zegt zijn vrouw Anneke stralend. "Binnen is het ook aangepast." Haar man is niet alleen handig, maar weet als bestuurslid van de Stichting Handicamp (kamperen met een handicap) ook precies wat er allemaal mogelijk en nodig is. Een aangepast aanrecht, een verhoogd bed, een tillift, een verharde vloer (voor de wielen), verbrede deur, verhoogd toilet. "Er kan heel veel."

Eigenlijk is het al de derde keer dat ze dit jaar op vakantie gaan. De laatste keer was een campingplaats bij een wijnboer aan de Moezel. "Je keek zo op de wijnstokken." Ze zaten er prima, al bleef het ook daar niet droog, maar toen de proviand en vooral de medicijnen op waren, moesten de Bressiaanders terug.

Eenmaal thuis, wilden ze eigenlijk gelijk al weer weg. "Daarom", gebaart Anneke Jilleba naar achteren. Daar staat een bouwvakker zich in het zweet te werken in een kale ruimte, die straks omgebouwd moet zijn tot aangepaste doucheruimte. Wisselvallig weer, herrie en stof: als je dan Úven de keus hebt, licht je de hielen. Dus werd de camper snel weer ingeruimd om koers te zetten naar betere oorden.

Nog even kijken of de rolstoellift het doet. In orde? In orde. Klaar voor vertrek!


zie ook accessoires:
- de luifel
- eisen skibox / imperiaal
- fietsen mee
- handsfree bellen
- sneeuwkettingen
- televisie in de camper
- wielen op blokken

zie ook reisverhalen:
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- reisverslag Turkije & SyriŰ
- rondje Europa 2005
- Zuid Afrika
 

Bron: PZC

laatste wijziging: juli 2007PowerSTAT.nl - Real statistics