camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlExplosieve groei verkoop in de mei 2006

De aanbieders van campers constateren net als de autobranche een duidelijk herstel van de verkopen. Het jaar begon niet florissant, maar de maand mei kende een explosieve groei in de verkoop van nieuwe en gebruikte kampeerauto's (en caravans).

Nieuwe campers

Recente cijfers van brancheorganisatie KCI onderstrepen deze toenemende belangstelling voor campers. Van januari tot en met mei werden al 808 nieuwe exemplaren verkocht, tegenover 712 in dezelfde periode in 2005. Het aantal verkopen in de maand mei was het meest opvallend en kwam uit op 226, t.o.v. 166 in mei 2005, een stijging van maar liefst 36%.

Gebruikte campers

Dezelfde positieve trend is waarneembaar bij gebruikte campers. Tot en met mei verwisselden 5756 gebruikte campers van eigenaar, vorig jaar waren dat er in die periode 4663. De verkoop in de maand mei kwam uit op 1619 en in mei 2005 op 1118 gebruikte campers.

Verkoop op Camperleven

Niet alleen bij de brancheorganisatie is dit merkbaar. Ook bij het webportaal Camperleven.nl is dit merkbaar. Alleen al via Camperleven zijn er tot en met mei meer dan 700 gebruikte campers veranderd van eigenaar. Dit is een aanzienlijke toename van verkoop ten opzichte van voorgaande jaren.


zie ook kooptips:
- aankooptips camper
- camper gestolen of niet
- camper iets voor ons?
- inrichtingseisen
- modellen campers
- nettocatalogusprijs?
- tips bij keuze camper
- vocht en vochtmeting
  

laatste wijziging: juni 2006PowerSTAT.nl - Real statistics