camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlCamperinbraak & diefstal

Regelmatig kom je de berichten tegen: Camperinbraak!

Heel even wil je samen het centrum in naar die ene winkel. Je zet de camper op een parkeerplaats (hetgeen al vaak niet makkelijk is vanwege de hoogte, breedte en/of lengtebeperkingen die je hebt..) en kijkt nog even goed rond of je het vertrouwd vind om je vakantiehuisje daar achter te laten. Na kort overleg, diepe zucht en een beperkt gevoel van wantrouwen durf je 't aan.

Bijna aangekomen bij de camper kijk je al of hij er nog net zo bijstaat als je hem hebt achtergelaten. Gelukkig, alles lijkt wederom in orde. Wel zie je dat er een gordijntje wat slordig hangt, maar ja.. dat kan wel eens gebeuren.
Zodra je de deur opent zie je het al. Helaas! Dat uurtje blijkt te lang. De parkeerplaats blijkt achteraf niet veilig genoeg, ook al was je nog zo secuur met het uitzoeken van de parkeerplaats: rondom in het zicht, niet afgelegen, er lag nergens glas op de grond van ingeslagen autoruiten en er stonden dure auto’s geparkeerd..

Toch is het echt gebeurd, er is ingebroken!
Met een vluchtige blik zie je de opengetrokken en gebroken kasten, de schade en alle troep die er is gemaakt. Om de beurt roep je dingen naar elkaar waarvan je vreest dat ze gestolen kunnen zijn. Naarstig probeer je al de spullen bij elkaar te vinden.
Echt jammer! Er is veel verdwenen! Over enkele dingen zal je verbaasd zijn dat ze dat zelfs hebben meegenomen.

Je probeert te analyseren hoe ze binnen zijn gekomen en gelijktijdig ga je na wat er allemaal aan braakschade is (in zoverre je dat nog niet hebt gezien). Nadat je alle schade hebt geðnventariseerd vertrek je zo snel mogelijk naar de politie.

Onderweg naar het politiebureau om aangifte van inbraak & diefstal te doen, kijk je om je heen of je iemand ziet lopen met spullen die je wel heel erg bekend voorkomen.
Natuurlijk niet, maar toch blijf je zoeken.

Ondertussen is de ander druk bezig om de camper weer enigszins in orde te krijgen en aan het bekijken of er dingen met spoed gerepareerd moeten worden. De camper laat je nu echt niet meer alleen! Die nacht zal je ook zeker op de camping doorbrengen en even met z'n allen tot rust komen.

Binnen de 24 uur moet je de verzekering op de hoogte brengen van de inbraak. Op je verzekeringspapieren staat een alarmnummer waar je dag en nacht naar kan bellen. Indien er schade is dat direct gerepareerd dient te worden moet je dit aangeven. De verzekering zal dan adviseren het te laten repareren en de bon te bewaren voor de afhandeling na terugkomst van de vakantie.

Teruggekomen van de vakantie begint al het papierwerk. Alle bonnen van de gestolen spullen moet je nu bij elkaar zoeken voor de afhandeling van de reisverzekering.
Voor de reparatie van de schade aan de camper onderzoek je eerst welk bedrijf je daarvoor geschikt acht. Vervolgens neem je contact op met de verzekering om door te geven dat je de camper ter reparatie bij dat gespecialiseerde bedrijf wilt aanbieden.

Bovenstaande is ons eind oktober 2004 overkomen in Alicante, Spanje. Voor ons is dit geen onbekende plaats aangezien we er al jaren komen.
De totale inbraak heeft naar vermoeden slechts enkele minuten geduurd (c.a. 3 minuten) waarbij de hele camper overhoop was gehaald, met uitzondering van twee kasten waarschijnlijk omdat er mensen aankwamen...
  • Wat we het ergste vinden dat er gestolen is: De digitale fotocamera met heel veel foto's op de SD-card.

  • Het meest opvallende dat gestolen is: De pakken luiers van/voor ons dochtertje.

Heb je ook een camperinbraak of andere camperpech meegemaakt en je wilt het wel met de mede camperaars delen?
Mail ons je verhaal»


zie ook inbraak & diefstal:
-
- camper in de prak
- Camperdiefstal anno 2015
- camperinbraak
- CamperPech

zie ook reisverhalen:
-
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- reisverslag Turkije & Syrië
- rondje Europa 2005
- Zuid Afrika
 

laatste wijziging: november 2004PowerSTAT.nl - Real statistics