camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlVerkoop...

Bij de verkoop van de camper moeten kentekenbewijs deel I en II van het voertuig aanwezig zijn.
Kentekenbewijs deel I is gekoppeld aan het voertuig, hierin staan o.m de technische aspecten. Kentekenbewijs deel II is gekoppeld aan de eigenaar (de NAW-gegevens).
Wanneer een onderdeel van het kentekenbewijs ontbreekt, is een verkoop niet mogelijk. Het is dan zaak alles in orde te maken, dit kan bij het postkantoor.

Verkoop aan particulier

Als je de camper aan een particulier verkoopt, regel je de zaken wat betreft het "op naam zetten" op het postkantoor. De koper ontvangt het nieuwe kenteken bewijs dat nu op zijn naam staat en de verkoper ontvangt het vrijwaringsbewijs.

Met het vrijwaringsbewijs kan je aantonen dat het kentekenbewijs niet langer op jouw naam staat.
Op het moment dat het vrijwaringsbewijs wordt afgegeven, weet de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) automatisch dat de camper niet langer op jouw naam staat.

Verkoop aan erkend autobedrijf

Wanneer je de camper verkoopt aan een autobedrijf dat erkend is door de RDW, ontvang je van dat bedrijf een vrijwaringsbewijs. Een erkend RWD bedrijf is te herkennen aan een groen-wit gestreept bord met het opschrift 'Erkend bedrijf voor afgifte van RDW-vrijwaringsbewijzen'.

Motorrijtuigenbelasting met acceptgiro betaald

Als je, voordat je de camper verkoopt, nog een rekening hebt ontvangen voor de motorrijtuigenbelasting, dan ben je nog wel betalingsplichtig. De rekening moet worden betaald, echter is alleen de termijn tot aan het moment van verkoop van toepassing, dus zal de Belastingdienst het teveel betaalde terugstorten op je rekening (we adviseren je dit wel te controleren).

Voorbeeld:

Één maand voor de verkoop van de camper is een tijdvak ingegaan. Je bent dan voor die maand motorrijtuigenbelasting verschuldigd, omdat het kentekenbewijs toen nog op je naam stond.
Voor de overige 2 maanden ben je echter geen motorrijtuigenbelasting verschuldigd. Je krijgt dan twee derde van de belasting die je te veel hebt betaald, automatisch terug.
Indien je geen gebruik maakt van de gedeeltelijke vrijstellingsregeling en je hebt voor 4 tijdvakken (1 jaar) betaald, krijg je behalve een evenredig deel van de belasting over het lopende tijdvak, ook de belasting over de tijdvakken die nog niet zijn begonnen, terug.

naar import en export »
« terug naar kentekenbewijs & Europa
« terug naar het overzicht

   

laatste wijziging: februari 2004PowerSTAT.nl - Real statistics