camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlDemontage (sloop)...

Als je de camper laat demonteren (slopen), moeten deel I en II van het kentekenbewijs aanwezig zijn bij het voertuig. Net zoals bij verkoop geldt, moet je wanneer een onderdeel van het kentekenbewijs ontbreekt, dit eerst in orde worden gemaakt bij het postkantoor. (Anders krijg je geen vrijwaringsbewijs).
Met het vrijwaringsbewijs kan je aantonen dat het kentekenbewijs niet langer op jouw naam staat. Op het moment dat het vrijwaringsbewijs wordt afgegeven, weet de Rijksdienst voor wegverkeer (RDW) dat de camper niet langer op jouw naam staat.

Demontage door erkend demontagebedrijf

Je kan de camper laten demonteren door een autodemontagebedrijf dat door de RDW is erkend. Je herkent een erkend bedrijf aan een groen-wit gestreept bord met het opschrift 'Erkend bedrijf voor afgifte van RDW-vrijwaringsbewijzen'.
Als je de camper laat demonteren bij een autodemontagebedrijf dat door de RDW is erkend, dan ontvang je van het demontagebedrijf een vrijwaringsbewijs.

Demontage door niet-erkend demontagebedrijf

Wanneer je de camper zelf wilt demonteren, kan je een schriftelijk verzoek indienen bij de RDW. Om een vrijwaring te ontvangen.

Motorrijtuigenbelasting betaald

Als je, voordat je de camper laat demonteren, nog een rekening hebt ontvangen voor de motorrijtuigenbelasting, moet deze wel worden voldaan.
De Belastingdienst betaalt de achteraf te veel betaalse belasting, vanaf het moment dat het kentekenbewijs niet meer op je naam staat, automatisch terug.

« terug naar het overzicht

   

laatste wijziging: februari 2004PowerSTAT.nl - Real statistics