camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlOntkalken...

Pot met ontkalkerKemdirect reinigende ontkalker is een nieuw product op basis van natuurlijk citroenzuur waarmee veilig en effectief gereinigd en ontkalkt kan worden. Door de hoge zuurgraad laat aanslag en vuil los van de wanden van tanks en slangen. De aanslag lost op of kan worden weggespoeld.

Ideaal dus voor het hygiënisch reinigen van de schoonwatertank en de leidingen! Altijd naspoelen met schoon water, droog maken en ventileren. Ook thuis te gebruiken voor de koffiezetter, de waterkoker, de schoonwatertank, de wasmachine, de vaatwasser en nog veel meer.

Werking

De basis voor onze ontkalker is een speciale zéér geconcentreerde citroenzuur. Citroenzuur lost kalk en vuil effectief op en houdt de kalk in oplossing. Deze kan daarna eenvoudig weggespoeld kan worden. Schoon en droog betekent ook hygiënisch. Bacteriën overleven niet op een schoon en droog oppervlak! Ventileer de tank zo veel mogelijk. Rubber ringen reinigen met een Kemdirect ontkalker sopje en invetten met olijfolie of siliconenspray (geen andere olie of vaseline gebruiken).

De schoonwatertank

In geval van de centrale schoonwatertank: Los 4 schepjes op in ca. 2 liter warm water, in de tank gieten en met een spons of zachte borstel de wanden schoonmaken, hierna de tank voor een deel leegpompen en vloeistof enige tijd in de leidingen laten. Vervolgens enkele keren goed naspoelen en droogmaken. Tank vervolgens droogmaken en goed ventileren.

De afvaltank van het chemische toilet

Los 3 schepjes ontkalker op in ca. 2 liter water en voeg een druppel afwasmiddel toe. Schenk de vloeistof in de tank en voeg wat water toe om de bodem goed te bedekken. Dop op schenktuit niet helemaal vast draaien, er kan wat gas (ongevaarlijk koolzuur) ontstaan. Tank keren om de aanslag op de andere wanden aan te pakken. De rubber afdichtring kunt u met een sopje met ontkalker reinigen. Daarna goed invetten met siliconenspray of olijfolie. Een schone tank altijd goed ventileren voor extra hygiëne, in de winterstalling én in de perioden tussen de vakanties.

foto van de binnenkant van een waterkoker

Boiler

We krijgen regelmatig vragen over het ontkalken van de boiler (bv de Truma) in camper. We hebben de vraag voorgelegd aan Truma en ze inzage gegeven in de samenstelling van Kemdirect en de veiligheid van citroenzuur. Men heeft in eerste instantie positief gereageerd maar wil de formulering eerst zelf testen. We houden u op de hoogte van de resultaten. Tot dan volgt u de aanwijzingen van de fabrikant.

Veiligheid

Dit product is veilig voor jezelf en het milieu. Deze ontkalker is ongeparfumeerd, bevat geen kleurstof. Het product is veilig voor kunststof en rubber. Je moet wel oppassen dat het product niet in de ogen komt.

De prijs

Adviesprijs voor dit product is €5,95 voor 400 gram (1 maatschepje = ca 25 gram, 1 pot = ca 16 schepjes) inclusief maatschepje. Kemdirect ontkalker is supergeconcentreerd (watervrij) dus zuinig in gebruik. Eenmaal grondig ontkalkt kan de volgende reinigingsbeurt met de halve dosering of minder.

verkooppunten Kemdirect »


zie ook sanitair:
- Kemdirect
  

laatste wijziging: december 2004PowerSTAT.nl - Real statistics