camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlVolle wegen

Het is verstandig in de zomermaanden rekening te houden met de "zwarte zaterdagen".
Op deze dagen zijn er miljoenen vakantiegangers op pad waardoor er veel en vooral ook lange files ontstaan. De ANWB geeft bij het aanbreken van de zomerperiode een overzicht wat de te verwachten zwarte zaterdagen zullen zijn. (Hierbij wordt dan rekening gehouden met het begin en einde van de zomervakanties in de diverse Europese landen).
In de maanden juli en augustus adviseert de ANWB op de donderdag en zondag te reizen.

Bij grote drukte zet de ADAC filevoorlichters (Stauberater) in. Zij weten de filelengtes en kunnen alternatieve routes aangeven.
Wanneer je de file op de snelweg wilt mijden en niet te ver van de route afwijken, volg dan de blauwe borden die verwijzen naar de U-routes (U=Umleitung).

Voor een overzicht van de actuele Duitse verkeersinformatie, bezoek deze site Ľ

Straattaal...

Stau = file
‹berholen verboten = verboden in te halen
Notruf = noodoproep
Pannenhilfe = pechhulp
Mehrzweckstreife = uitzwenkvluchtstrook
Vorfahrt beachten = voorrang geven
Parkhaus = een parkeergarage bovengronds
Tiefgarage = een parkeergarage ondergronds

Tolwegen

De wegen in Duitsland zijn de wegen voor toeristen tolvrij. Voor het gebruik van enkele privŤ-weggetjes in de bergen van Beieren kan je enkele toltrajecten tegenkomen. (Vrachtverkeer moet wel tol betalen).

Brandstof

Met de Nederlandse pinpas kan je vrijwel bij alle Duitse tankstations betalen, contant en met een creditcard.

Pech? Er is wegenwachthulp!

De Duitse zusterorganisatie
ADAC, van de ANWB staat voor je klaar in geval van nood. Echter moet je voor hulp wel in het bezit zijn van de Internationale Reis- en Kredietbrief van de Nederlandse ANWB.

De dichtstbijzijnde praatpaal wordt aangegeven met zwarte driehoekjes op zwart-witte paaltjes. Bellen met de gsm kan ook naar het landelijke pechnummer van de ADAC 01802-222 222 (24 uur per dag bereikbaar).
Het landelijke alarmnummer is 112 (ambulance, politie en brandweer).

Invoerbepalingen voor huisdieren

RabiŽsvaccinatie is verplicht, het certificaat moet ten minste 1 maand, en ten hoogste 12 maanden (katten: 6 maanden) oud zijn. Zonder vergunning mogen maximaal 3 dieren ingevoerd worden.
De Pitbull, Staffordshire TerriŽr, Staffordshire BullterriŽr en BullterriŽr mogen worden ingevoerd, maar alleen voor een verblijf van maximaal 4 weken. Deze honden moeten altijd aangelijnd zijn en je moet altijd een muilkorf bij je hebben.

pagina terug
eerste pagina

   

Bron: Duitse ambassade, Consulaat-generaal, Landenweb.com, ANWB, Duits Verkeersbureau, Verkehrsinfo.de, EUobserver.

laatste wijziging: november 2011PowerSTAT.nl - Real statistics