camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlD66: waar blijft die camperplaats?

Door Niels Herijgens

Dinsdag 1 augustus 2006 - BERGEN OP ZOOM € Een goede plek om in de camper te overnachten zou meer toeristen naar de stad kunnen lokken, meent D66. De partij vroeg om de aanleg van zo€n plaats, maar een jaar later is nog niets gebeurd.


D66-raadslid Yvonne Kammeijer wijst het college fijntjes op de belofte die het vorige zomer deed: nog in 2005 met een antwoord komen op de vraag te kijken naar mogelijkheden van zo€n camperplek.

Onlangs constateerde deze krant nog dat de camper in opkomst is in Nederland. Welvarende babyboomers zouden steeds vaker kiezen voor een kampeerauto boven een caravan.

Bovendien zou de binnen enkele jaren verwachte afschaffing van de bpm (belasting op personenauto€s en motorrijwielen) de vraag naar campers verder doen stijgen.

Servicepunt

Kammeijer denkt aan enkele plaatsen met servicepunt naar Frans voorbeeld: een soort paaltje waaruit kampeerders tegen betaling elektriciteit en water kunnen halen.

Het raadslid oppert een plekje op Plein 13 als overnachtingslocatie, omdat die parkeerplaats in de avond stukken minder wordt gebruikt dan overdag en ze dicht bij de binnenstad ligt. Eerder is al een plekje bij Binnenschelde, aan de Boulevard, als optie genoemd.

Overnachten

- In Nederland mogen kampeerders in beginsel alleen op campings overnachten;.
- Vijftig gemeenten hebben twee of meer parkeerplekken waarop het toch mag;
- Vaak heeft zo€n plek een dagtarief, maximale verblijfsduur is meestal enkele dagen;

Het voorzieningenniveau verschilt: van slechts een prullenbak tot compleet servicepunt met elektriciteit, water en leegplek voor chemisch toilet.

In 2008 vervalt de Wet op de openluchtrecreatie en krijgen gemeenten nog meer zeggenschap over slaapplaatsen.zie ook nieuws:
-
-
-
- ANWB zomer 2006
- brand in camper
- camperbrand
- camperplaats in Westende
- deventer
- handrem vergeten
- in slaap gevallen
- inbraak
- nachttocht kano
- Reimerswaal
- succes Adriatik
- Tonke campers
- Westfalia in de toekomst

zie ook camperplaats:
-
- camperplaats BoZ
- camperplaats in Westende
- camperplaats-tip 1
- camperplaatsen op laptop
- CampLink.eu
- de camper en onweer
- de luifel
- het aansluitsnoer
- Reimerswaal
- stekkers binnen Europa
- wat is een camperplaats
- wielen op blokken
 

Bron: BN DeStem

laatste wijziging: augustus 2006PowerSTAT.nl - Real statistics