camperleven.nl
aanbod van 143 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlHet PGV...

DIT ONDERDEEL IS KOMEN TE VERVALLEN. HET IS NIET MEER NODIG HET PVG TE VERKRIJGEN C.Q. AAN TE VRAGEN.

De Belgische eigenaar van de camper zal voorzien zijn van het "Als gelijkvormigheids- attest geldend bewijs". Dit is een origineel document dat is uitgegeven en ondertekend door de ambtenaar bij het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur, afdeling dienst en verkeer. Het bewijs dat het voertuig voldoet aan de wettelijke bepalingen, de technische overeenstemming ofwel "typegoedkeuring".

Via de goedkeuringsprocedure kunnen de nationale autoriteiten nagaan of een voertuig aan de wettelijk voorgeschreven technische vereisten (bijvoorbeeld veiligheidsnormen) voldoet.

Om de camper in te kunnen voeren heb je aan dit bewijs in combinatie met de kentekenpapieren nog niet voldoende. (red: volgens de RDW ondermeer omdat er op het Belgische (roze) kentekenbewijs onvoldoende gegevens staan).

Op het attest staat het merk van het onderstel, type en chassisnummer vermeld. Daaronder staat nog een nummer en dit is het PVG-nummer.
PVG staat voor Proces-Verbaal van Goedkeuring en correspondeert met het document van typegoedkeuring. Dit uitgebreide document heb je nodig voor de RDW- invoerkeuring.
Overigens staat dit PVG-nummer ook op het kentekenbewijs vermeld, achter: (K1). Belg. Referentienr:../....


NOTE: Mogelijk dat er door de RDW gesproken zal worden over het CVO (Certificaat van Overeenstemming). Echter is het CVO een bewijs dat de motor of personenauto een type goedkeuring heeft in een EU lidstaat, ook staan er in een CVO voertuigtechnische gegevens.
Per 18 december 1998 geldt een Europese regelgeving en hoeft een typegoedkeuring voor motoren en personenwagens nog maar in een van de EU-lidstaten te gebeuren. De goedkeuring geldt dan automatisch voor alle andere lidstaten van de EU.
Campers (bestelwagens/busjes) vallen dus buiten deze regelgeving!

Hoe kom ik aan het benodigde PGV- document?

Dit document moet worden aangevraagd bij de importeur van het merk onderstel (zoals Fiat, Ford, Mercedes en Volkswagen). Daarbij echt heel duidelijk aangeven dat het gaat om het PVG-document en NIET het "gelijkvormigheids attest"!!!
Het gelijkvormigheids attest heb je niet nodig maar je moet er wel voor betalen! (kan oplopen tot 100,- euro)

De aanvraag van het PVG-document is een Belgische kwestie, toch kan je het ook in Nederland aanvragen (indien er een Nederlandse importeur is) echter zal deze er eerder geld voor vragen dan de Belgische collega.

Wanneer het voor je onduidelijk is waar het document aan moet worden gevraagd, kan je contact opnemen met de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen) (Red. de Belgische RDW). Hier is ook het "Als gelijkvormigheidsattest geldend bewijs" uitgegeven.

DIV: Deze dienst is bevoegd voor de inschrijving van voertuigen, motorfietsen en aanhangwagens.

Zij werkt dagelijks het inschrijvingsrepertorium van deze voertuigen bij. Deze gegevensbank is onontbeerlijk voor een aantal organismen : rijkswacht, politie, Ministerie van FinanciŽn, verzekeringsmaatschappijen, ...

Zij vervolgt strafrechtelijk de gebruikers die niet in orde zijn met de reglementering op de inschrijvingen.

Te bereiken:
FOD Mobiliteit en Vervoer / Mobiliteit en Verkeersveiligheid / Directie Wegverkeer / DIV

Mobiliteit en Verkeersveiligheid
Directie Wegverkeer - DIV
City Atrium
Vooruitgangstraat 56
1210 Brussel (Sint-Joost-ten-node)

Tel. : 02 277 30 50 (infokiosk)

De loketten zijn op alle werkdagen geopend van 8.30 tot 12u30 en van 13u30 tot 16.00 uur.

Hoe herken ik het PGV- document?

Om een goede indicatie te krijgen dat je het juiste formulier in handen hebt, zie je onderstaand een voorbeeld zoals het document er ongeveer uit zou moeten zien.
Zonder een soortgelijk document heeft het echt geen zin naar het keuringsstation af te reizen.

Proces -Verbaal van Goedkeuring:
Aanvullend deel:"Samenvattende lijst van de partiŽle EEG deelgoedkeuringen of ECE homologaties"
Verder naar Afspraak maken met de RDW Ľ
ę Terug naar inleiding

   

laatste wijziging: maart 2006PowerSTAT.nl - Real statistics