camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlRondje Europa 2005 (1/3)

Onze zomervakantie met onze Magirus 135 D12F

Op 2 juli was het zover. Het vuur in de 6 luchtgekoelde cylinders van onze 34 jaar oude Magirus Deutz 135 12DF, een voormalige tankwagenspuit van het brandweerkorps Helmond, ontstoken en OP WEG. Boot op dak, voedsel in de kelder, water in de tank. Reisdoel: Europa.

Eerste halte, stadscamping KeulenEerste halte. De stadscamping van de stad Köln, direct gelegen aan de Rijn.

Gay-parade in KeulenGezellige drukte van veel bezoekers van wat de gay-parade in Keulen bleek te zijn. Kleurrijk en uitgelaten.

Een prachtige Dom opgesloten in fantasieloze na-oorlogse 50-tiger jaren architectuurEen prachtige Dom opgesloten in fantasieloze na-oorlogse 50-tiger jaren architectuur.

Dan na 4 dagen terug naar Groesbeek om onze jongste op te halen van zijn scoutingkamp en door naar Metz. Een prachtige stadscamping direct gelegen tussen de oude stad en de Moezel, populair bij trekkers en rondreizende werkers. Dit keer engelse wegwerkers in grote witte caravans. Maar we zijn op doorreis. Gezeten aan de Moezel besluiten we door te trekken naar het Meer van Genève, de franse kant en dus aan Lac Leman. Zo ongeveer bij Dijon linksaf.

Prachtige boomrijke camping aan een zandstrandOm 20.00 uur die avond wordt onze camion du pompiers door de haastig op getrommelde bewaker toegelaten op een prachtige boomrijke camping aan een zandstrand met zonneweide aan het meer. 3 dagen zon, lezen en nix.

Mooi berglandschapDan verveelt het uitzicht, dus verder naar Saint Laurant du Verdon bij de Grand Canyon. Door de bergen, met de vlam in de pijp over de route Napoleon, prachtig sturen voor mij en voor Jolanda aan de bijrijderskant diepe ravijnen direct voor de deur. Veel open motorkappen met stomende radiatoren, maar wij hebben, luchtgekoeld als we zijn, geen enkel probleem.

Tuut Tuut op de campingOm 22 uur die zwoele avond, in het donker Tuut Tuut ergens op de camping geplant, onder de bomen bleek de volgende ochtend.

Meertje van de VerdonMeertje van de Verdon aan de camping, canyon naar een ander meertje om de hoek. IJskoud water, heerlijke kano tochten en schaduwrijke oevers. We zijn de "gaten in de grond"-toilettengrens gepasseerd. 'T Blijft behelpen zo zonder pot, maar bevordert de spierbeheersing. Ook nu weer na 3 dagen klaar voor iets nieuws, dus door de lavendelvelden door naar de Mediteranée.

Klik hier om verder te lezen »zie ook reisverhalen:
-
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- reisverslag Turkije & Syri
- Zuid Afrika
  

laatste wijziging: november 2005PowerSTAT.nl - Real statistics