camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlDiny en Ide van der Wal goes Zuid Afrika

Diny en Ide van der Wal hebben besloten om in 2007 hun campervakantie te houden in Zuid Afrika. Hun eigen camper bleef in Nederland achter en in Zuid Afrika stapte ze in een huurcamper.

Voorafgaande aan de reis...

Wij zijn van plan om naar Zuid Afrika te gaan. Tijdens de voorbereidingen werd al snel duidelijk dat e.e.a. niet zo makkelijk gaat als in Canada en Alaska. Uit alles wat we tot nu toe konden vinden op internet blijkt dat kampeerplaatsen van te voren besproken moeten worden, zeker in de nationale parken. We denken er dus over om hier in Nederland de bij een reisorganisatie te boeken. Dat wordt dan de camper inclusief de overnachtingsplaatsen.

We hebben net als naar Yukon en Alaska weer camperverhuurders in Zuid Afrika rechtstreeks, via internet, proberen te benaderen. Geen enkele reactie terug gehad. Verder hebben we via internet gezocht naar campings in Zuid Afrika. De campings in de nationale parken zoals het Krugerpark moeten, zover wij konden nagaan, van te voren gereserveerd worden.

We hebben nu een trip geboekt via een reisorganisatie waardoor de campings vastliggen.

Ook hebben we via deze organisatie aansluitend twee dagen in een hotel in Kaapstad geboekt om de stad op ons gemak te bekijken.

Op 17 oktober 2007 vlogen Diny en Ide naar Zuid Afrika. Beleef in dit reisverhaal hun avontuur. Op onderstaande afbeelding toont in grote lijnen de gereden route.


Wat moet mee

Uiteraard weer de gewone dingen zoals een pas (visum niet nodig). Verder zoals altijd de verzekeringspapieren. De oplaadapparatuur (video, fototoestel e.d.). De spanning is 230 V. De wegenkaarten voor Zuid Afrika.

Het is daar een klimaat van alles wat, tropisch, sub tropisch en zeeklimaat, dus kleding voor alle temperaturen.

De campings waar we op verblijven kunnen erg verschillen, het water schijnt er niet altijd even betrouwbaar te zijn, flessen water kopen daar.

Ook komt malaria daar voor, dus met de dokter overleggen over pillen of injecties.

Lees verder...


zie ook reisverhalen:
-
-
-
- camperblog.nl
- camperinbraak
- camperinbraak
- Duitsland 2003
- Ierland
- reisverslag Frankrijk
- reisverslag Turkije & SyriŽ
- rondje Europa 2005
  

laatste wijziging: november 2007PowerSTAT.nl - Real statistics