camperleven.nl
aanbod van 153 campers op camperleven.nl Terug naar het vorige scherm   Inloggen   Toevoegen aan favorieten   Klik hier om af te drukken   

www.camperleven.nlEen achteruitrij camera;

ideaal voor de camper rijder

Achteruitrij camera

Achteruitrijden, inhalen, inparkeren of invoegen met een caravan of camper is een soms gevaarlijke aangelegenheid. Een beperkt zicht bemoeilijkt de situatie. Het is niet ondenkbaar dat hier schade uit ontstaat. Het beperken van schade aan je caravan of camper is natuurlijk erg belangrijk. Het voorkomen van schade aan anderen net zo goed.
Het beperken van schade is de voornaamste reden om een achteruitrij camera aan te schaffen.

tft schermToch is er nog een andere vaak gehoorde reden; namelijk dat de rijder zich met een extra paar ogen gewoon plezieriger voelt. Ook zijn de prijzen ten opzichte van vorig jaren wat lager en is het zelf aanschaffen altijd goedkoper dan bij de fabrikant laten inbouwen. Vergelijk dat gewoon met een navigatie systeem, inbouwen is duur, een tomtom een erg goed alternatief voor een schappelijke prijs. Redelijk nieuw is wel dat door de draadloze systemen nu ook caravanbezitters van dergelijke systemen gebruik kunnen maken.

Inhalen en invoegen op de snelweg

Veel rijders vinden het niet helemaal prettig in te voegen of in te halen. Met name bij het inhalen weten wanneer je weer een baan kan opschuiven maakt het dat de achteruitrij camera zijn geld al waard is. De camera laat doorde brede hoek precies zien wanneer dat kan. Maar ook in de bergen van Zwitserland of elders komt zo'n systeem dan zeker van pas.

banner van Zwitserland bv

Inparkeren en achteruitrijden

Inparkeren is duidelijk een bekende reden om een achteruitrij camera aan te schaffen en te monteren. Hierdoor voorkom je schade aan je voertuig of aan bijvoorbeeld spelende kinderen.

Onveilige parkeerplaatsen

De vreemde verhalen over onveilige parkeerplaatsen worden steeds luider.
Door een camera kan je prima zien wat er gebeurd rondom je camper
zonder dat je het licht hoeft aan te doen of zelfs hoeft uit te stappen. Een achteruitrij camera is dan een absolute uitkomst.

tft scherm

Ieder systeem is anders

Let bij het aanschaffen op kwaliteit. Duur is niet perse beter maar er zijn gewoon verschillende soorten systemen. De beeldschermen variëren van klein tot groot en van een mooi dun plat LCD scherm tot een ouderwetse zwart-wit TV. Ook de camera’s zijn vanzelfsprekend verschillend, let in ieder geval op dat er nachtzicht op zit en dat het een CCD lens heeft. Er zijn twee varianten voor wat betreft een achteruitrij camera systeem:

Draadloze systemen en bedrade systemen

Bedraad zegt het al, je zal een draad moeten weg werken binnen de camper. Dit systeem is vooral perfect voor de camper bezitter. Het is even wat werk om de kabel weg te werken maar het beeld is perfect. Het draadloze systeem daarentegen is uitermate geschikt voor de caravan en hebben meestal een bereik van zón 8-10 meter. Indien je een lange caravan hebt is een verlengkabel geschikt die de verzender naar voren verplaatst.

Camera

De beste camera’s zijn voorzien van een CCD lens (let daar op), plus een aantal led lampjes voor nachtzicht. Vanzelfsprekend horen ze waterdicht te zijn en schokbestendig.

tft scherm

Wat zijn kosten

Er zijn niet heel veel echt gespecialiseerde leveranciers in Nederland. Van Zwitserland BV is er een van met een goede kennis en lange ervaring met achteruitrij camera systemen.
Een bedraad systeem voor de camper kost €199,-- en een draadloos systeem voor de caravan kost €289,--.
Bezoek de website van Van Zwitserland BV voor zijn de meest recente prijzen en mogelijkheden voor een camper achteruitrijdcamera.


banner van Zwitserland bvzie ook onderweg:
-
-
-
- aantal zitplaatsen
- Antiekmarkt
- Beijing
- camperetiquette
- camperjargon
- CamperPech
- correcte zitpositie
- e-mail onderweg
- E10 vervangt Euro 95
- fietsen op de Veluwe
- handsfree bellen
- hunebedden
- mobisafe kluis
- Onderweg met de camper
- Oostenrijk
- regelgeving kinderzitjes
- reisziekte
- rijden in de winter
- rookverbod Zweden
- routes door Rivierenland
- te zwaar beladen
- TomTom GO
- Veilig onderweg
- verkeersborden
- voordelig tanken in Spanje
- wandelen in Limburg
- wandelpaden NL
- wat is een camperplaats
- wat is GPS
- watertank vullen
- zitplaatsen kampeerauto

zie ook zelfbouw:
-
-
- camper-zelfbouw
- Check je Fiat Ducato Chassis
- Dream Catcher
- Een kampeerauto is:
- Kangoo
- RDW-keuring Navigator
- RDW: import & ombouw
- Unimog als camper
 

laatste wijziging: juli 2007PowerSTAT.nl - Real statistics